Nové Lázně Ensana Health Spa Hotel*****

Mariánské Lázně / Česko

NOVINKA
- BALÍČKY 2 noci, 3 noci, 6 nocí, SLEVA 20 % (7.4. - 30.4.) CENA OD 7 460 Kč / osoba / 2 noci

  • Vstup do lázní
  • Wellness
  • Novinka

Mariánské Lázně

Nové Lázně Ensana


Ubytování

Královský zážitek

Mariánské Lázně ažívaly na konci devatenáctého století „zlatou éru“. Užívání vody v jedné z rozkvétajících lázeňských destinací se stalo módou a mezi evropskou elitou si získávalo čím dál větší popularitu. Z Mariánských Lázní se tedy časem stalo velmi vyhledávané místo. Lázeňský hotel Nové Lázně byl postaven v roce 1828 a dostal název Neubad – Nové Lázně. V roce 1896 pak byl renovován, rozšířen a stalo se z něj hlavní léčebné a wellness středisko Mariánských Lázní, kterým prošli takoví velikáni, jako jsou spisovatelé Goethe a Gogol, skladatelé Chopin a Wagner a dokonce i členové královské rodiny – mezi lety 1897 a 1909 hotel pravidelně navštěvoval anglický král Eduard VII.

Dnes jsou „Nové Lázně“ historickým pětihvězdičkovým lázeňským hotelem, který láká návštěvníky z celého světa na svou špičkovou pohostinnost a proslulou kvalitu profesionálních zdravotních procedur. Tato luxusní novorenesanční stavba patří stále k největším a architektonicky nejkrásnějším budovám v Mariánských Lázních a stojí naproti upravenému parku, který se vine středem města. 

Zažijte královský pocit v jednom z 97 stylově vyzdobených pokojů lázeňského hotelu Nové Lázně. Pokoje a apartmány prošly velkolepou renovací, aby se zachovala krása historického novorenesančního stylu vyznačující se typickým mramorovým nádechem od světle žluté přes béžovou až po olivově zelenou. Každý pokoj je vybaven stylovým dobovým nábytkem, obklady, jejichž stáří se někdy datuje až do roku 1896, pohodlným sezením a velkými okny, která dovnitř vpouštějí přirozené světlo a umožňují sledovat malebnou krajinu Mariánských Lázní.

2 lůžk. pokoje Superior Deluxe (18 m²)
Pohodlný a přívětivý 2 lůžk. pokoj v italském novorenesančním stylu se vstupní halou s velkým uzavíratelným šatníkem, šatní skříní, velkým zrcadlem, trezorem, s pracovním stolem, komodou, posezením – křesla a židle, pohovkou, nástěnným zrcadlem, LED televizí (kabelové a rádiové kanály), telefonem, mini lednicí s minibarem, sadou na přípravu kávy a čaje, klimatizací a vytápěním, Wi-Fi, balkonem. Ložnice s extra velkou nebo velkou manželskou postelí, či dvěma velkými postelemi, nočními stolky s lampičkou, LED televizí (kabelové a rádiové kanály). Vlastní koupelna s vanou nebo sprchou, WC, bidet, dvě umyvadla, osvětlená kosmetickým zrcadlem, fén, lázeňské osušky, župan, froté pantofle a toaletní potřeby. Vybrané pokoje mají také samostatně ovládanou klimatizaci.

1 lůžk. pokoj Superior Deluxe (12 m²)
Pohodlný a přívětivý pokoj pro jednoho v italském novorenesančním stylu se vstupní halou s velkým uzavíratelným šatníkem, šatní skříní, velkým zrcadlem, trezorem, s pracovním stolem, posezením – křesla a židle, pohovkou, nástěnným zrcadlem, LED televizí (kabelové a rádiové kanály), telefonem, mini lednicí s minibarem, sadou na přípravu kávy a čaje, klimatizací a vytápěním, Wi-Fi, balkonem. Ložnice s extra velkou nebo velkou manželskou postelí, či se dvěma velkými postelemi, nočními stolky s lampičkou, LED televizí (kabelové a rádiové kanály). Vlastní koupelna se sprchou, WC, bidet, umyvadlo, osvětlené kosmetickým zrcadlem, fén, lázeňské osušky, župan, froté pantofle a toaletní potřeby. 

 


Hotelové služby

Vrcholem kulinářské scény v Nových Lázních je zdejší restaurace Royal s bufetem nebo nabídkou à la carte. Luxusní interiér restaurace Royal, plný malachitových barev a elegantních lustrů, bude lahodit vašemu oku, zatímco si budete dopřávat mimořádné pokrmy připravené s náležitou láskou a péčí. Pestrá škála lahodných pokrmů od královské snídaně a večeře formou švédských stolů až po bufet se salátovým barem na oběd vám doplní potřebné živiny a vitaminy nezbytné pro vaše každodenní aktivity a procedury.

Dále stojí za to zavítat do stylové kavárny Viennese Café, kde pro vás připraví celou řadu chutných nápojů a dezertů. Zdejší letní terasa je navíc ideálním místem pro trávení vlahých večerů ve společnosti přátel při popíjení typické vídeňské kávy nebo usrkávání lahodných aperitivů či digestivů a kochání se nádhernou krajinou přímo na prahu hotelu.

Chcete si po obědě či po večeři zahrát šachy, karty nebo jiné deskové hry? Tak to byste měli zavítat do elegantního, ale velmi útulného lobby baru, kde je herní koutek spolu s výběrem kvalitních nápojů, káv a čajů.


Wellness

Římské lázně v lázeňském hotelu Nové Lázně jsou proslulé. Nikde jinde v Mariánských Lázních nenajdete podobné místo, které by v sobě snoubilo velkolepou historii s ozdravnou relaxací. Dva bazény napájené z hotelového pramene, vyzdobené krásnou dlažbou a mramorovými sloupy z roku 1896, zanechají nezapomenutelný dojem a působí blahodárně na hosty, kteří si při plavání v tomto vskutku historickém prostředí krásně odpočinou. Hned vedle této oblasti se nachází nádherně zrenovovaný saunový komplex s finskými saunami, saunáriem, parní saunou a kryosaunou, kde lidé mohou relaxovat i v privátních relaxačních bazéncích či vířivkách.

I procedurová oblast je velmi krásná, zvlášť pak královská kabina a císařský pokoj, u kterých se podařilo zachovat původní historickou výzdobu. Jedná se o zdravotní srdce lázní rozdělené na několik sekcí, kde probíhají masážní, balneoterapeutické a hydroterapeutické procedury, široká škála fyzioterapeutických a lázeňských procedur, popíjení léčivé vody a speciální minerální koupele, bahenní zábaly a inhalační terapie. Hosté zkrášlovacího salónu se nechají hýčkat kosmetickými procedurami.

Mariánské Lázně - Nové Lázně Ensana Health Spa Hotel*****

Mariánské Lázně - Nové Lázně Ensana Health Spa Hotel***** - Termíny a ceny

Termín Počet nocí Stravování Doprava Akce Ubytování Cena
08. 01. – 23. 12. 2024 1 noc polopenze

Mariánské Lázně

Mariánské Lázně - Perla mezi lázeňskými městy

Díky unikátní směsici přírodních léčebných zdrojů, honosné architektury a mnoha slavným hostům, kteří je za více než 200 let existence navštívili – mimo jiné Chopin, Goethe a král Eduard VII., jehož Královská koupelová kabina je v našem hotelu Nové Lázně stále k vidění, jsou Mariánské Lázně ukázkovým evropským lázeňským městem.

Stejně jako kdysi, i dnes se hosté procházejí mezi kolonádami, fontánami a záhony květin, usrkávají z lázeňských pohárků minerální vodu a spojují touhu po pevném zdraví se společenským životem a letním kulturním programem.

Jedná se o zcela výjimečné místo v Česku, kde stále přežívá duch půvabné doby minulé. Přilehlé okolí nabízí také množství sportovních aktivit.

 

Mariánské Lázně – Město 40 léčivých pramenů

V Mariánských Lázních se snoubí 200letá lázeňská tradice s moderními procedurami

Mariánské Lázně patří v České republice mezi nejpopulárnější destinace. Jedná se o architektonický klenot s 200letou kulturní tradicí a bohatstvím v podobě léčivých pramenů. Jděte ve šlépějích Goetha, Chopina, krále Eduarda VII. Anglického a mnoha dalších slavných hostů Mariánských Lázní a užijte si zde několik dnů dokonalého odpočinku.

Na místě, kde dnes stojí léčebná centra, lázeňské hotely a parky, bývaly divoké, neobývané lesy plné přírodních pramenů a mokřadů. Léčivá síla těchto pramenů byla známá už ve středověku. Obsah soli v léčivých pramenech nechal zkoumat v roce 1528 už král Ferdinand I.

Na sklonku 18. století studoval léčivé účinky těchto „minerálních vod“ doktor Josef Nehr z kláštera Teplá. Byl to právě, kdo vybudoval první léčebné centrum zvané „Zlatá koule“.

V letech 1817 až 1823 se opat Karel Kašpar Reitenberger postaral o založení nezávislé samosprávní jednotky Mariánské Lázně. Investoval do vyhloubení lázeňských oblastí a nechal zbudovat parky. Jeho mnišští bratři ho za to vyhnali do Tyrolska. V roce 1818 byly Mariánské Lázně otevřeny veřejnosti jako rezortní město. Během 19. století si zdejší minerální lázně dál získávaly slávu a popularitu. Město se rozrůstalo, ale zachovávalo si svůj původní charakter.


Ceník

Kouzlo relaxace v hotelu Nové Lázně 2024.pdf

Stáhnout ceník pro Nové Lázně Ensana Health Spa Hotel*****.

Královský odpočinek v hotelu Nové Lázně 2024.pdf

Stáhnout ceník pro Nové Lázně Ensana Health Spa Hotel*****.

Royal Relax v hotelu Nové Lázně 2024.pdf

Stáhnout ceník pro Nové Lázně Ensana Health Spa Hotel*****.

Royal Spa v hotelu Nové Lázně 2024.pdf

Stáhnout ceník pro Nové Lázně Ensana Health Spa Hotel*****.

Česko - Mariánské Lázně - Nové Lázně Ensana Health Spa Hotel*****