Centrální Lázně Ensana Health Spa Hotel****

Mariánské Lázně / Česko

NOVINKA
- BALÍČKY 2-5 nocí, 6 nocí, 7 nocí, SLEVA 20 % (7.4. - 30.4.) CENA OD 6 900 Kč / osoba / 2 noci

  • Vstup do lázní
  • Wellness
  • Novinka

Mariánské Lázně

Centrální Lázně Ensana


Ubytování

Právě zde se začala psát dlouhá lázeňská tradice Mariánských Lázní. Lázeňský hotel Centrální Lázně je nejstarším lázeňským komplexem ve městě a stojí na místě, kde byl v roce 1812 postaven první lázeňský dům. Pociťte léčivou sílu hotelových minerálních pramenů, místní rašeliny a unikátního Mariina plynu.

Tento hotel nabízí kombinaci tradiční, impozantní secesní architektury a překrásných původních terapeutických místností, ovšem nabídka zdravotních programů už zohledňuje moderní trendy. Velká terapeutická oblast a unikátní Mariiny Lázně kombinují proslulé přírodní léčivé účinky zdrojů Mariánských Lázní s dlouholetými zkušenostmi a zdravotnickou odborností, a výsledkem tak jsou celostní lázeňské procedury, které uzdravují, posilují a zkrášlují.

V hlavní budově a v nově zrekonstruovaném křídle Mariiných Lázní je pro náročnější hosty připraveno luxusní ubytování nabízející dokonalou kombinaci klasického designu a moderního pohodlí. Hotel je zasazen mezi poklidnou lázeňskou čtvrť a okolní lesy, a je zde proto navíc přirozený klid, který ještě hlouběji podporuje regeneraci.

1 lůžk. pokoje Superior (17 m²)
5 prostorných 1 lůžk. pokojů v klasickém stylu s výhledem na lázeňský park a kolonádu. Vybavení pokojů: ložnice s postelí pro jednoho, noční stolek s lampičkou, šatník, psací stůl, židle se stolkem, nástěnné zrcadlo, LED televize (satelitní kanály), telefon, mini lednice s minibarem, trezor, centrální vytápění, Wi-Fi. Vlastní koupelna s vanou/sprchou nebo sprchou, WC, umyvadlo, zrcadlo a kosmetické zrcadlo, fén, lázeňské osušky, župan, froté pantofle a toaletní potřeby.

2 lůžk. pokoje Superior (17 m²)
39 prostorných a příjemných pokojů pro dva v klasickém stylu s výhledem do klidné boční ulice. Vybavení pokojů: ložnice s velkou manželskou postelí nebo dvěma velkými postelemi, noční stolek s lampičkou, šatník, psací stůl, židle se stolkem, nástěnné zrcadlo, LED televize (satelitní kanály), telefon, mini lednice s minibarem, trezor, centrální vytápění, Wi-Fi. Vlastní koupelna s vanou/sprchou nebo sprchou, WC, umyvadlo, zrcadlo a kosmetické zrcadlo, fén, lázeňské osušky, župane, froté pantofle a toaletní potřeby. Na vyžádání lze přidat přistýlku.

1 lůžk. pokoje Superior Plus (17 m²)
5 prostorných 1 lůžk. pokojů v klasickém stylu s výhledem na lázeňský park a kolonádu. Vybavení pokojů: ložnice s postelí pro jednoho, noční stolek s lampičkou, šatník, psací stůl, židle se stolkem, nástěnné zrcadlo, LED televize (satelitní kanály), telefon, mini lednice s minibarem, trezor, centrální vytápění, Wi-Fi. Vlastní koupelna s vanou/sprchou nebo sprchou, WC, umyvadlo, zrcadlo a kosmetické zrcadlo, fén, lázeňské osušky, župan, froté pantofle a toaletní potřeby.

2 lůžk. pokoje Superior Plus (17 m²)
47 příjemných a pohodlných pokojů pro dva v klasickém stylu s výhledem na lázeňský park a kolonádu. Vybavení pokojů: ložnice s velkou manželskou postelí nebo dvěma velkými postelemi, noční stolek s lampičkou, šatník, psací stůl, židle se stolkem, nástěnné zrcadlo, LED televize (satelitní kanály), telefon, mini lednice s minibarem, trezor, centrální vytápění, Wi-Fi. Vlastní koupelna s vanou/sprchou nebo sprchou, WC, umyvadlo, zrcadlo a kosmetické zrcadlo, fén, lázeňské osušky, župan, froté pantofle a toaletní potřeby. Na vyžádání lze přidat přistýlku. Některé pokoje lze propojit a některé mají balkon.

2 lůžk. pokoje Maria Superior (33 m²)
20 prostorných a luxusních pokojů pro dva v krásném dekoru s výhledem na lázeňský park a kolonádu. Vybavení pokojů: ložnice s velkou manželskou postelí nebo dvěma velkými postelemi, noční stolek s lampičkou, šatník, psací stůl, židle se stolkem, nástěnné zrcadlo, LED televize (satelitní kanály), dobíjecí stanice na iPod, radiobudík, telefon, mini lednice s minibarem, trezor, sada na přípravu kávy a čaje, žehlička a žehlicí prkno, nezávisle ovládaná klimatizace a centrální vytápění, Wi-Fi. Vlastní koupelna s vanou/sprchou nebo sprchou, WC, bidet, umyvadlo, zrcadlo a kosmetické zrcadlo, fén, telefon, lázeňské osušky, župan, froté pantofle a toaletní potřeby. Na vyžádání lze přidat přistýlku. Všechny pokoje mají balkon nebo terasu.

2 lůžk. pokoje Maria Superior Deluxe (35 m²)
14 prostorných, prosluněných a luxusních pokojů pro dva v krásném dekoru, orientovaných převážně na jih a s výhledem na park. Vybavení pokojů: ložnice s velkou manželskou postelí nebo dvěma velkými postelemi, noční stolek s lampičkou, šatník, psací stůl, židle se stolkem, nástěnné zrcadlo, LED televize (satelitní kanály), dobíjecí stanice na iPod, radiobudík, telefon, mini lednice s minibarem, trezor, sada na přípravu kávy a čaje, žehlička a žehlicí prkno, nezávisle ovládaná klimatizace a centrální vytápění, Wi-Fi, terasa. Vlastní koupelna s vanou/sprchou nebo sprchou, WC, bidet, umyvadlo, zrcadlo a kosmetické zrcadlo, fén, telefon, lázeňské osušky, župan, froté pantofle a toaletní potřeby. Na vyžádání lze přidat přistýlku. Všechny pokoje mají terasu.


Hotelové služby

Vychutnejte si elegantní a příjemnou atmosféru restaurace Goethe při každém jídle. Restaurace je umístěna v prvním patře hlavní budovy. Všechna jídla se podávají formou švédských stolů, kromě toho se některá jídla připravují také na našem novém předváděcím kuchařském pultu. Na svačinu si zajděte do příjemného Lobby baru. Těšit se zde můžete na pestrý výběr čerstvě připravených dezertů z našeho hotelového pekařství, kávu, osvěžující nápoje nebo sklenku dobrého vína. Pravidelně pořádáme hudební večery.


Wellness

Hostům jsou k dispozici dvě samostatné lázeňské oblasti. Největší historickou terapeutickou oblast v Mariánských Lázních v lázeňském hotelu Centrální Lázně, kde si můžete dopřát různé lázeňské procedury ve 24 nádherně zachovalých místnostech s originální dlažbou z 19. století. A pak moderní Mariiny Lázně v Mariině křídle, kde najdete velkolepé plynové jezírko a místnosti pro různé moderní procedury.

Lázeňský hotel Centrální Lázně dále disponuje zdravotnickým oddělením, které se specializuje na dětské programy. Krytou a vyhřívanou chodbou se dostanete jak do lázeňského hotelu Nové Lázně, tak do hotelu Hvězda. Jedinečné římské lázně se třemi bazénky a nádhernou saunovou oblastí a kosmetickým salónem tak máte doslova na dosah ruky a zároveň můžete využít služeb Aqua wellness centra s největším krytým bazénem v Mariánských Lázních.

K dispozici moderní Premier Fitness centrum s 24 hod. přístupem do zón pro kardio, fitness a posilování.

Mariánské Lázně - Centrální Lázně Ensana Health Spa Hotel****

Mariánské Lázně - Centrální Lázně Ensana Health Spa Hotel**** - Termíny a ceny

Termín Počet nocí Stravování Doprava Akce Ubytování Cena
08. 01. – 23. 12. 2024 1 noc polopenze

Mariánské Lázně

Mariánské Lázně - Perla mezi lázeňskými městy

Díky unikátní směsici přírodních léčebných zdrojů, honosné architektury a mnoha slavným hostům, kteří je za více než 200 let existence navštívili – mimo jiné Chopin, Goethe a král Eduard VII., jehož Královská koupelová kabina je v našem hotelu Nové Lázně stále k vidění, jsou Mariánské Lázně ukázkovým evropským lázeňským městem.

Stejně jako kdysi, i dnes se hosté procházejí mezi kolonádami, fontánami a záhony květin, usrkávají z lázeňských pohárků minerální vodu a spojují touhu po pevném zdraví se společenským životem a letním kulturním programem.

Jedná se o zcela výjimečné místo v Česku, kde stále přežívá duch půvabné doby minulé. Přilehlé okolí nabízí také množství sportovních aktivit.

 

Mariánské Lázně – Město 40 léčivých pramenů

V Mariánských Lázních se snoubí 200letá lázeňská tradice s moderními procedurami

Mariánské Lázně patří v České republice mezi nejpopulárnější destinace. Jedná se o architektonický klenot s 200letou kulturní tradicí a bohatstvím v podobě léčivých pramenů. Jděte ve šlépějích Goetha, Chopina, krále Eduarda VII. Anglického a mnoha dalších slavných hostů Mariánských Lázní a užijte si zde několik dnů dokonalého odpočinku.

Na místě, kde dnes stojí léčebná centra, lázeňské hotely a parky, bývaly divoké, neobývané lesy plné přírodních pramenů a mokřadů. Léčivá síla těchto pramenů byla známá už ve středověku. Obsah soli v léčivých pramenech nechal zkoumat v roce 1528 už král Ferdinand I.

Na sklonku 18. století studoval léčivé účinky těchto „minerálních vod“ doktor Josef Nehr z kláštera Teplá. Byl to právě, kdo vybudoval první léčebné centrum zvané „Zlatá koule“.

V letech 1817 až 1823 se opat Karel Kašpar Reitenberger postaral o založení nezávislé samosprávní jednotky Mariánské Lázně. Investoval do vyhloubení lázeňských oblastí a nechal zbudovat parky. Jeho mnišští bratři ho za to vyhnali do Tyrolska. V roce 1818 byly Mariánské Lázně otevřeny veřejnosti jako rezortní město. Během 19. století si zdejší minerální lázně dál získávaly slávu a popularitu. Město se rozrůstalo, ale zachovávalo si svůj původní charakter.


Česko - Mariánské Lázně - Centrální Lázně Ensana Health Spa Hotel****