studio, apartmány Fanny pro 2, 4 osoby

Balaton - Balatonboglár / Maďarsko


Ubytování

1. patro: 2x 4 lůžkový apartmán – 2x 2 lůžková ložnice, vlastní soc. zařízení, kuchyně s jídelním koutem, SAT-TV, terasa.
Přízemí: 2 lůžkové studio – menší pokoj, v předsíni mini kuchyňka, sprcha, WC. Parkování v uzavřeném dvoře. Pes: ne. Jezero 100 m.

Balaton - Balatonboglár - studio, apartmány Fanny pro 2, 4 osoby

AKCE 7 = 6 (9.5. - 7.7., 25.8. - 15.9.)

Balaton - Balatonboglár - studio, apartmány Fanny pro 2, 4 osoby - Termíny a ceny

Termín Počet nocí Stravování Doprava Akce Ubytování Cena

Balaton - Balatonboglár

Jedno z nejcennějších pokladů země „maďarské moře“ leží uprostřed Zadunají a je nejnavštěvovanějším rekreačním územím. S celkovou délkou 77 km, délkou pobřeží 195 km a hladinou o ploše 600 km?, je největším jezerem střední Evropy. Jeho největší šířka je 14 km a největší hloubka 12,4 m. Nejvhodnější dobou ke koupání v Balatonu jsou tři letní měsíce, během nichž je teplota vody zřídkakdy nižší než 22 °C, přičemž uprostřed vrcholícího léta dosahuje často i 27–28 °C. Jezero je sladkovodní, takže se v něm mohou bez obav koupat i lidé s přecitlivělou pletí, a kvalita vody (soustavně podrobována kontrole nezávislých zahraničních odborníků) je mimořádně dobrá. Jediné vážné nebezpečí tu může číhat na příliš sebevědomé a neukázněné plavce v hluboké vodě. Občasná bouřka přichází znenadání a přináší netušenou podívanou: na jezeře se tvoří strmé a hřebenovité vlny, se kterými si těžko poradí i ti nejzdatnější plavci.

Poloostrov Tihany s dvou věžovým kostelem, viditelným už z dálky, je 5 km dlouhý a 3,5 km široký. Z kostela benediktýnského opatství založeného v r. 1055 zůstala pouze podzemní část s hrobem krále Ondřeje I. – jedna z nejcennějších památek uherské architektury. Zachovala se také zakládací listina opatství, nejstarší maďarská jazyková památka. Minulost někdejší rybářské vesnice připomínají domy z 18.století, lidové stavby v nejstarší části obce a hrnčířský dům v Přírodním národopisném muzeu. Chráněná přírodní oblast Tihany je první rezervací tohoto druhu v Maďarsku, byla založena už v r. 1952. Ostrov je situován na jih a rostou zde fíkovníky, mandlovníky na vrchu Csúcs-hegy a levandulová pole.


Maďarsko - Balaton - Balatonboglár - studio, apartmány Fanny pro 2, 4 osoby