Thermal Margaret Island Ensana Health Spa Hotel****

Budapešť / Maďarsko

  • Wellness s termálními bazény

Ubytování

Hotel má vlastní termální lázně. Je situován na Margaretině ostrově v sousedství hotelu Grand Margaret Island Ensana Health Spa Hotel. Hotely jsou spolu propojeny podzemní vyhřívanou chodbou a služby obou hotelů jsou hostům k dispozici. Hotel byl prvním velkoměstským lázeňským hotelem ve světě, nabízející rozsáhlou řadu léčebných a wellness služeb. Ostrov o ploše několika čtverečních kilometrů také poskytuje klidné prostředí pro odpočinek a oddech zejména svým krásným arboretem a čistým ovzduším, vzdáleným od ruchu velkoměsta, ačkoliv se ve skutečnosti nachází v jeho samém středu.

Hotel nabízí zcela renovované pokoje PREMIUM s výhledem na ostrov nebo na Dunaj, s možností přistýlky pro dítě do 12 let. Vybavení pokojů: klimatizace, koupelna se sprchou, WC, bidet, fén, župan, lázeňské ručníky, pantofle, LCD TV, telefon, Wi-Fi zdarma, rádio, trezor, mini-bar (za poplatek), rychlovarná konvice, káva, čaj, balkon, možnost propojení pokojů.

Pokoje PREMIUM PLUS s výhledem na Dunaj, bez možnosti přistýlky. Vybavení pokojů: klimatizace, koupelna s vanou / sprchou, WC, fén, župan, lázeňské ručníky, pantofle, LCD TV, telefon, Wi-Fi zdarma, rádio, trezor, mini-bar (za poplatek), rychlovarná konvice, káva, čaj, balkon.

Pokoje JUNIOR SUITE s výhledem na Dunaj, s možností přistýlky pro dospělou osobu. Vybavení pokojů: klimatizace, koupelna s vanou, samostatný sprchový kout, samostatné WC, fén, župan, lázeňské ručníky, pantofle, LCD TV, telefon, Wi-Fi zdarma, rádio, trezor, mini-bar (za poplatek), rychlovarná konvice, káva, čaj, balkon.

Pokoje SUITE s výhledem na Dunaj, s možností přistýlky pro 2 děti do 12 let nebo 1 dospělou osobu. Vybavení pokojů: ložnice, obývací pokoj, klimatizace, koupelna s vanou, samostatný sprchový kout, WC, bidet, samostatné WC s umyvadlem, fén, župan, lázeňské ručníky, pantofle, 2x LCD TV, telefon, Wi-Fi zdarma, rádio, trezor, mini-bar (za poplatek), rychlovarná konvice, káva, čaj, balkon.


Hotelové služby

Nově zrekonstruovaná restaurace Platán nabízí bohatou snídani formou bufetu, kterou si můžete vychutnat i na naší venkovní terase od jara do podzimu. Bistro Baróka se širokým výběrem z lehkých svačinek, salátů a čerstvých, zdravých jídel, vynikajícího sladkého pečiva, zmrzliny, kávy a čaje. Drink bar Neptun v lázeňské části, Begonia Café and Terrace, Margaret Brasserie and Victoria Drink Bar. V restauraci Széchenyi v lázeňském hotelu Grand Margaret Island, v prostředí připomínajícím slavnou éru Rakouska-Uherska si mezi vzrostlými stromy na krásné zahradní terase vychutnáte vybrané pokrmy. Na jídelním lístku najdete původní maďarská jídla a mezinárodní speciality, ale i mnoho lehkých, zdravých pokrmů. K večeři hraje každý den (kromě pondělí) živá hudba. Recepce 24 hod., Wi-Fi zdarma, půjčovna aut, hotelové taxi, garáže za poplatek, uzavřené parkoviště.


Wellness

Součástí hotelu je vnitřní plavecký bazén 27-28 °C, venkovní plavecký bazén 27-28 °C, vnitřní termální bazén 37-38 °C, zážitkový bazén 33-34 °C, termální gymnastický bazén 33-35 °C, podvodní trakční bazén 35-36 °C, Kneippův bazén, svět sauny (2x finská sauna, infra sauna), fitness, terasa na slunění, solárium, masáže, léčebné procedury.

Vzhledem ke svému obsahu minerálních látek jsou léčivé vody Margaretina ostrova velmi účinné při léčbě nemocí pohybového ústrojí, potížích s páteří a při neurózách.

Budapešť - Thermal Margaret Island Ensana Health Spa Hotel****

TRASA B2: Praha – Benešov – Humpolec – Jihlava – Velké Meziříčí – Brno

TRASA C: Praha – Benešov – Tábor – České Budějovice – Třeboň

Nástupní místo je garantováno při min. počtu 8 osob. Při nižším počtu je nabídnuto nejbližší možné nástupní místo na trase. Jednotlivé trasy mohou být změněny nebo doplněny o další nástupní místa. Doprava na některých trasách může být zajištěna náhradní dopravou (mikrobus, osobní auto, autobusová linka, vlak atd.) V případě náhradní dopravy je nutné přestoupit do hlavního autobusu, který zajišťuje dopravu do cílové stanice. Zasedací pořádky jsou vytvářeny pouze do hlavních autobusů.

 

Budapešť - Thermal Margaret Island Ensana Health Spa Hotel**** - Termíny a ceny

Termín Počet nocí Stravování Doprava Akce Ubytování Cena
11. 01. – 10. 01. 2025 1 noc polopenze řádné lůžko ve 2 lůžk. pokoji - PREMIUM 2 250 Kč
25. 03. – 01. 05. 2024 1 noc polopenze řádné lůžko ve 2 lůžk. pokoji - PREMIUM 2 490 Kč
01. 05. – 21. 10. 2024 1 noc polopenze řádné lůžko ve 2 lůžk. pokoji - PREMIUM 2 590 Kč
21. 10. – 01. 12. 2024 1 noc polopenze řádné lůžko ve 2 lůžk. pokoji - PREMIUM 2 490 Kč
01. 12. – 23. 12. 2024 1 noc polopenze řádné lůžko ve 2 lůžk. pokoji - PREMIUM 2 250 Kč
23. 12. – 10. 01. 2025 1 noc polopenze řádné lůžko ve 2 lůžk. pokoji - PREMIUM 2 590 Kč

Budapešť

Praha – Budapešť 528 km, Brno – Budapešť 325 km, Ostrava – Budapešť 472 km, Písek – Budapešť 485 km

Zvaná také královna Dunaje nebo malá Paříž na Dunaji, patří svou polohou k nejkrásnějším městům na světe. Klikaticí se široký tok Dunaje dělí dvoumiliónovou maďarskou metropoli na kopcovitý Budín a rovinatou Pešť, jejíž nábřeží prohlásilo Unesco za součást světového kulturního dědictví.

K zajímavým pamětihodnostem města rozhodně patří 2000 let staré pozůstatky z dob antického Říma, Turecké lázně z doby před 400 lety a budovy, představující osobitou maďarskou secesi.

Milovníkům kultury se naskýtá obrovská možnost výběru chráněných památek, muzeí a galerií, divadel, kin, operních scén, koncertních síní a ve víc než 200 zábavných podnicích pestré programy. Dvěma populárními středisky zábavy v městském parku jsou budapešťský Velký cirkus a Lunapark, ve kterém je dodnes v provozu stoletý kolotoč muzeální hodnoty, vyznamenaný cenou Evropa Nostra. Mezi prvními na světě byla založená budapešťská zoologická a botanická zahrada. Zdejší podzemní dráha je nejstarší na evropském kontinentě.

Pod Budínskými vrchy se táhne souvislý jeskynní systém, z jehož hloubky prýští léčivé prameny, napájející 12 léčivých komplexů. Na území Budapešti vyvěrá celkem 123 pramenů termálních a minerálních vod, čímž se řadí na první místo ve světě.

Z vyhlídky Gellértova vrchu, tyčícího se ve středu města a prohlášeného chráněnou přírodní rezervací, se naskýtá nejúplnější pohled na panorama Budapešti. Vody léčivých pramenů, proudících z hloubky Gellértova vrchu, zužitkovávají nejelegantnější Gellértovy termální lázně, ve kterých je na ploše 6000 m² k dispozici termální, vanová a perličková koupel, bazén s mořskými vlnami, plovárna, koupaliště, slunící terasa pro naturisty a komplexní terapeutické služby.

Markétin ostrov, ležící uprostřed Dunaje, mezi Arpádovým a Markétiným mostem, je zcela uzavřený pro autobusovou dopravu. Dvoukilometrová oáza zeleně je nejvíce ceněným budapešťským parkem. Z léčebného wellness hotelu se otevírá překrásný pohled na Dunaj a Budínské vrchy. Můžete zde využít kryté i venkovní léčivé a zážitkové bazény, sauny, masáže, solárium, fitness a kompletní balneo a fyzioterapeutické služby.

Léčivé vody s obsahem hydrogenkarbonátu, vápníku, sodíku a magnesia jsou vhodné na léčbu revmatizmu, nemocí pohybového ústrojí, Bechtěrevové nemoci, zánětlivých onemocnění kloubů a svalů, pooperačních a poúrazových (ortopedických) stavů.

 

Zábavní park (Vidámpark) – www.vidampark.hu, Állatkerti krt.14-16.

Při zakoupení náramkové vstupenky spolu s pokladním lístkem je volný vstup na atrakce ve Vidámparku. Některé atrakce (Gokart, závodní auta) se platí zvlášť, některé se spustí vhozením mincí. Náramková vstupenka platí pouze v den zakoupení při jednom vstupu do Vidámparku.

Tropikárium – Oceanarium – www.tropicarium.hu, Nagytétényi út 37-43.

Na ploše 2800 m² si prohlédnete 400 druhů zvířat a 100 druhů rostlin z Rudého moře, Karibiku a Indického oceánu, akvária a sály s maďarskou faunou, mississippskými aligátory, varany, pavouky, žábami, sladkovodními rybami z Afriky, Asie, Jižní Ameriky, rybami z polosladkých vod a rybami korálových útesů, murénami, rejnoky. Velkou atrakcí je akvárium se žraloky a deštný prales.Vstup a prohlídka areálu s dětským kočárkem či na invalidním vozíku je zajištěna. Otevřeno po celý rok od 10 – 20 hodin (vstup posledního návštěvníka nejpozději do 19.00 hodin).

Budapest Card

Poznejte Budapešť a šetřete peníze s kartou, která nabízí následující služby: neomezený počet cest městskou hromadnou dopravou, volný vstup do 55 muzeí a dalších atraktivních objektů, okružní jízdy za poloviční cenu, slevy na vstupenky kulturních a folkloristických pořadů, slevy v obchodech, restauracích a termálních lázních, slevy na letištní minibus, půjčování aut, sport, zábavu atd. Karta platí pro 1 osobu a není přenosná. Kartu lze zakoupit na https://www.budapestinfo.hu/webshop.

Cena karty na 24 hodin - 21,99 EUR.

Cena karty na 48 hodin - 32,99 EUR.

Cena karty na 72 hodin - 42,99 EUR.

Cena karty na 96 hodin - 52,99 EUR.


Ceník

2024 - Budapešť - Thermal Margaret Island Ensana Health Spa Hotel (vlastní doprava).pdf

Stáhnout ceník pro Thermal Margaret Island Ensana Health Spa Hotel**** .

Maďarsko - Budapešť - Thermal Margaret Island Ensana Health Spa Hotel****