hotel Velence Resort & Spa ****

Jezero Velence / Maďarsko

  • Vstup do lázní

Ubytování

Hotel je propojen s termálními lázněmi spojovací chodbou. Leží přímo na břehu Velenského jezera s překrásným výhledem na jezero a Velenské hory, cca 45 km od Budapešti a 15 km od Székesfeherváru (sjezd z dálnice M7 cca 5 min).Hotel nabízí 1 a 2 lůžkové pokoje STANDARD (v přízemí) a SUPERIOR (v patře), SUPERIOR PLUS s možností dvou přistýlek, 2 pokoje pro tělesně postižené, SUITE pokoje. Pro rodiny s dětmi hotel doporučuje ubytování ve dvou 2 lůžk. pokojích SUPERIOR, které jsou propojeny dveřmi. Každý pokoj má klimatizaci, koupelnu, WC, župan, fén, SAT-TV, telefon, trezor, mini-bar, rychlovarnou konvici, připojení na internet, balkon.

Pokoj Superior – 25 m2 - max. 1 přist. + 1 postýlka

Pokoj Superior Plus – 33 m2 - max. 2 přistýlky

Přistýlka je mobilní rozkládací lůžko, nedoporučujeme pro dospělé osoby.


Hotelové služby

Sanse Café & Restaurant s krytou terasou a kouzelným výhledem na jezero nabízí maďarskou, mezinárodní a vegetariánskou kuchyni, speciality na grilu, světově proslulá vína. Dále je zde Chef’s Bistro, Papa‘s Bar, Sunset Beach Bar, Well Bar. Dětský svět - Meet Ele-Philipe! – pro děti jsou zde připravovány animační programy. Recepce 24 hodin, úschovna kol.


Wellness

Rekreační a wellness park o celkové rozloze 3600 m² (z toho je vodní plocha 1050 m²) nabízí vnitřní termální bazén 36 ºC, 2x vnitřní termální zážitkový bazén s výhledem na jezero 36 ºC, vnitřní jacuzzi s výhledem na jezero 34-36 ºC, venkovní termální bazén 34-36 ºC (mimo sezónu provoz omezen), vnitřní zážitkový bazén 30-32 ºC, venkovní zážitkový bazén 30-32 ºC, 2x vnitřní dětský bazén 32-34 ºC, venkovní plavecký bazén 25 m. Svět sauny (finská sauna, infra sauna, bio sauna, parní kabina, ledová a tropická sprcha, tepidárium, solná kabina, Kneippova lázeň, jacuzzi), fitness, 2 kurty na squash. Možnost wellness a léčebných masáží za poplatek.

Jezero Velence - hotel Velence Resort & Spa ****

Jezero Velence - hotel Velence Resort & Spa **** - Termíny a ceny

Termín Počet nocí Stravování Doprava Akce Ubytování Cena

Jezero Velence

Praha – jezero Velence 552 km, Brno – jezero Velence 350 km, Ostrava – jezero Velence 495 km, Písek – jezero Velence 508 km

Třetí největší jezero Maďarska, s rozlohou vodní plochy 26 km², je vzdáleno asi 30 km severovýchodně od Balatonu, v blízkosti města Székesfehérvár. Jeho průměrná hloubka je 1,2 m. S teplotou vody o 1–2 ⁰C vyšší, než v Balatonu, se toto jezero řadí k nejteplejším v Evropě. Další evropskou raritou jsou zdejší pohyblivé kameny a žulové bloky, obroušené do podoby psa, lva, sfingy a medvěda. Třetinu jezera pokrývá rákosí, vytvářející úzké stezky a ostrůvky s vnitřními tůněmi, které jsou skvělými příležitostmi k rybaření. Vítr vanoucí z Velenského pohoří, dává výborné možnosti k plachtění a surfování na otevřené hladině. Střediska jižního pobřeží jezera byly už od r. 1930 oblíbenými rekreačními místy.

Lázně Agárd
Léčebné, termální a zážitkové lázně Agárd jsou nejoblíbenějšími lázněmi Regionu Jezero Velence a župy Fejér. Lázně obklopené jedinečnou přírodní scenérií očekává během celého roku návštěvníky vyhledávající léčení, regeneraci, ale i rodiny přicházející za odpočinkem.
Lázně prošly v r. 2007-2008 důkladnou rekonstrukcí, díky které se staly lázeňským komplexem evropského standardu. Byly rozšířeny o různé služby a vodní atrakce.
Na rozloze 9 ha zeleně je k dispozici venkovní termální bazén, krytý léčebný bazén a rodinný bazén s množstvím vodních atrakcí (zážitkové prvky, chrliče, masážní lůžka, vodopády, gejzíry s bazénkem pro nejmenší). Odpočinek, regenerace a léčba probíhá pomocí nejmodernějších léčebných metod a pod dohledem profesionálního personálu.
Léčivá voda o teplotě 58 ⁰C vyvěrá z hloubky 1000 m. Horká termální voda s vyšším obsahem sodíku, draslíku, vápníku, magnesia a dalších minerálních látek má vynikající účinky na pohybové ústrojí a gynekologické nemoci.

Indikace
Termální voda je vhodná pro léčení poruch pohybového ústrojí, chronických revmatických potíží, opotřebovaných kloubů (artróza) a gynekologických problémů. Využívá se s výbornými výsledky v rehabilitaci poúrazových stavů a ochrnutí.


Maďarsko - Jezero Velence - hotel Velence Resort & Spa ****