Aquaworld Resort Budapest ****

Budapešť / Maďarsko

  • Pro rodiny s dětmi
  • Domácí mazlíčci
  • Wellness
  • Vstup do aquaparku

Ubytování

Luxusní hotel je největším hotelovým komplexem propojeným s aqua-parkem ve střední Evropě. Nabízí ubytování v elegantně vybavených pokojích Standard, Superior, Junior Suitech a apartmánech. 

Pokoje STANDARD s výhledem na parkoviště. Některé pokoje Standard s výhledem na parkoviště balkon nemají (CK nezaručuje pokoj s balkonem). Vybavení pokojů: koupelna, WC, fén, župan, klimatizace, LCD SAT-TV, rádio, telefon, mini-bar, sejf. 

Pokoje SUPERIOR s výhledem na Budínské Hory (v ceně). Vybavení pokojů: koupelna, WC, fén, župan, klimatizace, LCD SAT-TV, rádio, telefon, mini-bar, varná konvice, káva, čaj,  sejf. 

Pokoje JUNIOR SUITE s výhledem na parkoviště balkon nemají. Vybavení pokojů: koupelna, WC, fén, župan, klimatizace, LCD SAT-TV, rádio, telefon, mini-bar, sejf. 

Pokoje JUNIOR SUITE s výhledem na Budínské hory (za příplatek) mají balkon. Vybavení pokojů: koupelna, WC, fén, župan, klimatizace, LCD SAT-TV, rádio, telefon, mini-bar, sejf. 

Typy pokojů a možnosti přistýlek

Dvoulůžkový pokoj Standard nebo Superior (1 pokoj) – možnost přistýlky pro 1 dítě do 14 let. Junior Suite (1 pokoj) – možnost přistýlky pro 1 dosp. osobu nebo pro max. 2 děti do 14 let. Apartmán pro 2-4 osoby (1 ložnice + obývací pokoj) – možnost přistýlky pro 1 dosp. osobu nebo pro max. 2 děti do 14 let. Apartmán pro 4-6 osob (2 ložnice + obývací pokoj) – možnost přistýlky pro 1 dosp. osobu nebo pro 2 děti do 14 let. Rodinný pokoj – 2 dvoulůžkové pokoje propojené dveřmi, v každém pokoji možnost 1 přistýlky pro dítě do 14 let.

JAK SE K HOTELU AQUAWORLD DOSTANETE?

1044 Budapest, Íves út 16.

Koordináty GPS: 47.60061 SŠ, 19.11400 VD

Komplex Aquaworld Resort Budapest se nachází v severní části Budapešti, u pešťského konce mostu Megyeri-híd, který je součástí dálničního okruhu M0. Je situován uprostřed svěží zeleně, ale přesto je odtud blízko do centra města. Je snadno a rychle dostupný jak autem a autobusem, tak i pro návštěvníky, kteří do Budapešti přiletěli letadlem.

Pokud přijíždíte autem

Na dálničním okruhu M0 výjezd Dunakeszi-Dél Káposztásmegyer, potom na kruhovém objezdu směrem, kterým ukazuje tabule s nápisem Bevásárlóközpont (výjezd 73) a odtud nakonec zahnout u prvního možného výjezdu – směr ukazuje tabule s nápisem az Aquaworld (pokud přijíždíte z budínské strany, dáte se doprava, pokud přijíždíte z pešťské strany, doleva.

Bezplatná autobusová linka
od Hősök tere - 10.00; 11.00; 14.00; 18.30; 21.00
od Aquaworldu - 9.30; 10.30; 13.30; 17.30; 19.30
Bezplatná autobusová linka vyjíždí z náměstí Hősök tere, ze stanoviště před galerií Műcsarnok a zpět na náměstí Hősök tere se vrací od Aquaworldu. Výstupní stanice u Muzea krásných umění (Szépművészeti Múzeum). Doporučujeme ověřit aktuální časy odjezdů na recepci hotelu !!!

Městská hromadná doprava: autobusem číslo 30 od stanice metra Újpest Központ na zastávku Homoktövis iskola. Vystoupíte u školy, kterou je třeba obejít zleva a potom už ulicí Tófalva utca dojdeme k ulici Íves út. Celá cesta trvá přibližně 25 minut. 

STUDENT AGENCY jezdí každý den, 2x denně: TRASA: PRAHA – BRNO – BUDAPEŠŤ (Könyves Kalmán korút) - více informací na www.studentagency.cz

Pokud klienti pojedou autobusem Student Agency do hotelu Aquaworld, trasa je následující: z nádraží NEPLIGET metrem M3 (modrá trasa) na stanici DEÁK FERENC TÉR (směr ÚJPEST-KŐZPONT), přestup na metro M1 (žlutá trasa), stanice HÖSÖK TÉR (směr MEXIKOI út) - Náměstí hrdinů. Na Náměstí hrdinů před Domem umění (MÜCSARNOK) staví sběrný autobus Aquaworldu. Jedna jízdenka metrem stojí cca 320 HUF. Na každou trasu musí být nová jízdenka.

Fakultativně možnost prohlídky Budapešti s česky mluvícím průvodcem - bližší info na místě.


Hotelové služby

Restaurace k podávání jídel formou bufetu, kavárna, bar v orientálních lázních, recepce, Wi-Fi připojení k internetu ZDARMA v celém hotelu. Parkoviště zdarma, podzemní garáže za poplatek.

Bongo Kids Club
Zatímco si děti hrají, rodiče odpočívají….
Rodiče nemusejí spěchat s jídlem, protože děti brzy objeví hrací koutek nebo se vrhnou do dobrodružné říše hraček Bongo Kids Club! Zde naleznou batolata hrad a větší děti hernu na dvou podlažích, stoly s Legem a kreativními hrami. K tomu všemu je tu k dispozici školený personál, který se o děti postará, takže dospělí hosté Aquaworldu a hotelu Aquaworld Resort se mohou věnovat vlastní zábavě a jeden druhému. Rodiče menších dětí mohou vyzkoušet skluzavky, sauny nebo se věnovat plavání, kromě toho mohou navštívit Oriental Spa anebo posilovnu. Klub je pro hotelové hosty zdarma. Vstup pro děti do 3 let v doprovodu rodičů, děti 3-12 let se souhlasem rodičů. Maximální délka pobytu pro děti jsou 3 hodiny.

Otevírací doba:

pondělí, úterý, středa, čtvrtek: 9:00 - 19:30

pátek, sobota, neděle: 9:00 - 21:00


Wellness

Hosté mohou využívat orientální lázně, wellness a fitness centrum hotelu (vnitřní a venkovní relaxační bazén, mandalový bazén, turecká parní lázeň hamam, finská sauna a parní kabina). Hosté mají přímý vstup do Aquaworldu (17 vnitřních a venkovních bazénů, 180 m dlouhá horská řeka, 11 skluzavek různých délek, bazén s umělým vlnobitím, bazén pro milovníky surfování, skokanská věž, svět sauny za poplatek a mnoho dalších atrakcí. Vstup na některé skluzavky a atrakce je omezen výškou dítěte - více informací na www.hungariatour.cz.). 2 kurty na squash, otevřené tenisové kurty za poplatek.

Pravidla pro používání vodních atrakcí v Aquaworldu:

Děti mladší 14-ti let mohou používat vodní atrakce v doprovodu rodičů, vychovatelů či jiných dospělých osob za těchto podmínek:

• obří skluzavky, počínaje od 5. úrovně věže (Tornado, Kamikaze, Flying carpet), mohou použít děti s výškou min. 150 cm

• obří skluzavky, počínaje od 4. úrovně věže (Ufo, Rainbow, Black hole), mohou použít děti s výškou min. 140 cm

• skluzavku Onion slide mohou použít děti s výškou min. 140 cm a musí být dobří plavci

• skluzavku Horský potok (Hegyi-folyó) mohou použít děti s výškou min. 140 cm

• skluzavku Family může použít kdokoliv bez výškového omezení

• skluzavky Wave a Jungle se nachází v dětském bazénu a mohou být použity výhradně dětmi ve věku 3-10 let

Budapešť - Aquaworld Resort Budapest ****

AKCE 4 = 3 (7.1. – 18.3., 8.4. – 24.6., 2.9. – 25.10., 7.11. – 16.12.)

SLEVA 5 % za včasný nákup při závazné objednávce pobytu (= úhrada zálohy ve výši 50 %) 60 dnů před nástupem (platí pro pobyty v období 1.1. – 24.6. a 2.9. – 16.12.).

TRASA B2: Praha – Benešov – Humpolec – Jihlava – Velké Meziříčí – Brno

TRASA C: Praha – Benešov – Tábor – České Budějovice – Třeboň

Nástupní místo je garantováno při min. počtu 8 osob. Při nižším počtu je nabídnuto nejbližší možné nástupní místo na trase. Jednotlivé trasy mohou být změněny nebo doplněny o další nástupní místa. Doprava na některých trasách může být zajištěna náhradní dopravou (mikrobus, osobní auto, autobusová linka, vlak atd.) V případě náhradní dopravy je nutné přestoupit do hlavního autobusu, který zajišťuje dopravu do cílové stanice. Zasedací pořádky jsou vytvářeny pouze do hlavních autobusů.

 

Budapešť - Aquaworld Resort Budapest **** - Termíny a ceny

Termín Počet nocí Stravování Doprava Akce Ubytování Cena
25. 03. – 24. 06. 2024 1 noc polopenze řádné lůžko ve 2 lůžk. pokoji - Standard 2 490 Kč
24. 06. – 02. 09. 2024 1 noc polopenze řádné lůžko ve 2 lůžk. pokoji - Standard 2 790 Kč
02. 09. – 04. 11. 2024 1 noc polopenze řádné lůžko ve 2 lůžk. pokoji - Standard 2 490 Kč
04. 11. – 16. 12. 2024 1 noc polopenze řádné lůžko ve 2 lůžk. pokoji - Standard 2 290 Kč
16. 12. – 01. 01. 2025 1 noc polopenze řádné lůžko ve 2 lůžk. pokoji - Standard 2 790 Kč

Budapešť

Praha – Budapešť 528 km, Brno – Budapešť 325 km, Ostrava – Budapešť 472 km, Písek – Budapešť 485 km

Zvaná také královna Dunaje nebo malá Paříž na Dunaji, patří svou polohou k nejkrásnějším městům na světe. Klikaticí se široký tok Dunaje dělí dvoumiliónovou maďarskou metropoli na kopcovitý Budín a rovinatou Pešť, jejíž nábřeží prohlásilo Unesco za součást světového kulturního dědictví.

K zajímavým pamětihodnostem města rozhodně patří 2000 let staré pozůstatky z dob antického Říma, Turecké lázně z doby před 400 lety a budovy, představující osobitou maďarskou secesi.

Milovníkům kultury se naskýtá obrovská možnost výběru chráněných památek, muzeí a galerií, divadel, kin, operních scén, koncertních síní a ve víc než 200 zábavných podnicích pestré programy. Dvěma populárními středisky zábavy v městském parku jsou budapešťský Velký cirkus a Lunapark, ve kterém je dodnes v provozu stoletý kolotoč muzeální hodnoty, vyznamenaný cenou Evropa Nostra. Mezi prvními na světě byla založená budapešťská zoologická a botanická zahrada. Zdejší podzemní dráha je nejstarší na evropském kontinentě.

Pod Budínskými vrchy se táhne souvislý jeskynní systém, z jehož hloubky prýští léčivé prameny, napájející 12 léčivých komplexů. Na území Budapešti vyvěrá celkem 123 pramenů termálních a minerálních vod, čímž se řadí na první místo ve světě.

Z vyhlídky Gellértova vrchu, tyčícího se ve středu města a prohlášeného chráněnou přírodní rezervací, se naskýtá nejúplnější pohled na panorama Budapešti. Vody léčivých pramenů, proudících z hloubky Gellértova vrchu, zužitkovávají nejelegantnější Gellértovy termální lázně, ve kterých je na ploše 6000 m² k dispozici termální, vanová a perličková koupel, bazén s mořskými vlnami, plovárna, koupaliště, slunící terasa pro naturisty a komplexní terapeutické služby.

Markétin ostrov, ležící uprostřed Dunaje, mezi Arpádovým a Markétiným mostem, je zcela uzavřený pro autobusovou dopravu. Dvoukilometrová oáza zeleně je nejvíce ceněným budapešťským parkem. Z léčebného wellness hotelu se otevírá překrásný pohled na Dunaj a Budínské vrchy. Můžete zde využít kryté i venkovní léčivé a zážitkové bazény, sauny, masáže, solárium, fitness a kompletní balneo a fyzioterapeutické služby.

Léčivé vody s obsahem hydrogenkarbonátu, vápníku, sodíku a magnesia jsou vhodné na léčbu revmatizmu, nemocí pohybového ústrojí, Bechtěrevové nemoci, zánětlivých onemocnění kloubů a svalů, pooperačních a poúrazových (ortopedických) stavů.

 

Zábavní park (Vidámpark) – www.vidampark.hu, Állatkerti krt.14-16.

Při zakoupení náramkové vstupenky spolu s pokladním lístkem je volný vstup na atrakce ve Vidámparku. Některé atrakce (Gokart, závodní auta) se platí zvlášť, některé se spustí vhozením mincí. Náramková vstupenka platí pouze v den zakoupení při jednom vstupu do Vidámparku.

Tropikárium – Oceanarium – www.tropicarium.hu, Nagytétényi út 37-43.

Na ploše 2800 m² si prohlédnete 400 druhů zvířat a 100 druhů rostlin z Rudého moře, Karibiku a Indického oceánu, akvária a sály s maďarskou faunou, mississippskými aligátory, varany, pavouky, žábami, sladkovodními rybami z Afriky, Asie, Jižní Ameriky, rybami z polosladkých vod a rybami korálových útesů, murénami, rejnoky. Velkou atrakcí je akvárium se žraloky a deštný prales.Vstup a prohlídka areálu s dětským kočárkem či na invalidním vozíku je zajištěna. Otevřeno po celý rok od 10 – 20 hodin (vstup posledního návštěvníka nejpozději do 19.00 hodin).

Budapest Card

Poznejte Budapešť a šetřete peníze s kartou, která nabízí následující služby: neomezený počet cest městskou hromadnou dopravou, volný vstup do 55 muzeí a dalších atraktivních objektů, okružní jízdy za poloviční cenu, slevy na vstupenky kulturních a folkloristických pořadů, slevy v obchodech, restauracích a termálních lázních, slevy na letištní minibus, půjčování aut, sport, zábavu atd. Karta platí pro 1 osobu a není přenosná. Kartu lze zakoupit na https://www.budapestinfo.hu/webshop.

Cena karty na 24 hodin - 21,99 EUR.

Cena karty na 48 hodin - 32,99 EUR.

Cena karty na 72 hodin - 42,99 EUR.

Cena karty na 96 hodin - 52,99 EUR.


Ceník

2024 - Budapešť - Aquaworld Resort Budapest (vlastní doprava).pdf

Stáhnout ceník pro Aquaworld Resort Budapest ****.

Maďarsko - Budapešť - Aquaworld Resort Budapest ****