Tulip Inn Budapest Millennium

Budapešť / Maďarsko


Ubytování

Hotel je vzdálen od centra města cca 15 minut, stanice metra je v jeho blízkosti. Hotel se nachází 100 m od místa příjezdu a odjezdu autobusů Student Agency jezdící po trase Praha-Brno-Bratislava-Budapešť a zpět.
Hotel nabízí 1 a 2 lůžkové klimatizované pokoje s možností přistýlky, vybavené koupelnou, WC, mini-barem, SAT-TV, telefonem, připojením na internet.

Hotelové služby:
Restaurace Torley pro 80 osob nabízí hostům snídaně formou bufetu, večeře výběr ala carte. K dispozici drink bar v hotelové hale. Recepce, trezor, Wi-Fi v hale hotelu, obchod s dárkovými předměty, sauna, solárium, jacuzzi, posilovna, masáže, kosmetika, parkoviště.

Budapešť - Tulip Inn Budapest Millennium

TRASA B2: Praha – Benešov – Humpolec – Jihlava – Velké Meziříčí – Brno

TRASA C: Praha – Benešov – Tábor – České Budějovice – Třeboň

Nástupní místo je garantováno při min. počtu 8 osob. Při nižším počtu je nabídnuto nejbližší možné nástupní místo na trase. Jednotlivé trasy mohou být změněny nebo doplněny o další nástupní místa. Doprava na některých trasách může být zajištěna náhradní dopravou (mikrobus, osobní auto, autobusová linka, vlak atd.) V případě náhradní dopravy je nutné přestoupit do hlavního autobusu, který zajišťuje dopravu do cílové stanice. Zasedací pořádky jsou vytvářeny pouze do hlavních autobusů.

 

Budapešť - Tulip Inn Budapest Millennium - Termíny a ceny

Termín Počet nocí Stravování Doprava Akce Ubytování Cena

Budapešť

Praha – Budapešť 528 km, Brno – Budapešť 325 km, Ostrava – Budapešť 472 km, Písek – Budapešť 485 km

Zvaná také královna Dunaje nebo malá Paříž na Dunaji, patří svou polohou k nejkrásnějším městům na světe. Klikaticí se široký tok Dunaje dělí dvoumiliónovou maďarskou metropoli na kopcovitý Budín a rovinatou Pešť, jejíž nábřeží prohlásilo Unesco za součást světového kulturního dědictví.

K zajímavým pamětihodnostem města rozhodně patří 2000 let staré pozůstatky z dob antického Říma, Turecké lázně z doby před 400 lety a budovy, představující osobitou maďarskou secesi.

Milovníkům kultury se naskýtá obrovská možnost výběru chráněných památek, muzeí a galerií, divadel, kin, operních scén, koncertních síní a ve víc než 200 zábavných podnicích pestré programy. Dvěma populárními středisky zábavy v městském parku jsou budapešťský Velký cirkus a Lunapark, ve kterém je dodnes v provozu stoletý kolotoč muzeální hodnoty, vyznamenaný cenou Evropa Nostra. Mezi prvními na světě byla založená budapešťská zoologická a botanická zahrada. Zdejší podzemní dráha je nejstarší na evropském kontinentě.

Pod Budínskými vrchy se táhne souvislý jeskynní systém, z jehož hloubky prýští léčivé prameny, napájející 12 léčivých komplexů. Na území Budapešti vyvěrá celkem 123 pramenů termálních a minerálních vod, čímž se řadí na první místo ve světě.

Z vyhlídky Gellértova vrchu, tyčícího se ve středu města a prohlášeného chráněnou přírodní rezervací, se naskýtá nejúplnější pohled na panorama Budapešti. Vody léčivých pramenů, proudících z hloubky Gellértova vrchu, zužitkovávají nejelegantnější Gellértovy termální lázně, ve kterých je na ploše 6000 m² k dispozici termální, vanová a perličková koupel, bazén s mořskými vlnami, plovárna, koupaliště, slunící terasa pro naturisty a komplexní terapeutické služby.

Markétin ostrov, ležící uprostřed Dunaje, mezi Arpádovým a Markétiným mostem, je zcela uzavřený pro autobusovou dopravu. Dvoukilometrová oáza zeleně je nejvíce ceněným budapešťským parkem. Z léčebného wellness hotelu se otevírá překrásný pohled na Dunaj a Budínské vrchy. Můžete zde využít kryté i venkovní léčivé a zážitkové bazény, sauny, masáže, solárium, fitness a kompletní balneo a fyzioterapeutické služby.

Léčivé vody s obsahem hydrogenkarbonátu, vápníku, sodíku a magnesia jsou vhodné na léčbu revmatizmu, nemocí pohybového ústrojí, Bechtěrevové nemoci, zánětlivých onemocnění kloubů a svalů, pooperačních a poúrazových (ortopedických) stavů.

 

Zábavní park (Vidámpark) – www.vidampark.hu, Állatkerti krt.14-16.

Při zakoupení náramkové vstupenky spolu s pokladním lístkem je volný vstup na atrakce ve Vidámparku. Některé atrakce (Gokart, závodní auta) se platí zvlášť, některé se spustí vhozením mincí. Náramková vstupenka platí pouze v den zakoupení při jednom vstupu do Vidámparku.

Tropikárium – Oceanarium – www.tropicarium.hu, Nagytétényi út 37-43.

Na ploše 2800 m² si prohlédnete 400 druhů zvířat a 100 druhů rostlin z Rudého moře, Karibiku a Indického oceánu, akvária a sály s maďarskou faunou, mississippskými aligátory, varany, pavouky, žábami, sladkovodními rybami z Afriky, Asie, Jižní Ameriky, rybami z polosladkých vod a rybami korálových útesů, murénami, rejnoky. Velkou atrakcí je akvárium se žraloky a deštný prales.Vstup a prohlídka areálu s dětským kočárkem či na invalidním vozíku je zajištěna. Otevřeno po celý rok od 10 – 20 hodin (vstup posledního návštěvníka nejpozději do 19.00 hodin).

Budapest Card

Poznejte Budapešť a šetřete peníze s kartou, která nabízí následující služby: neomezený počet cest městskou hromadnou dopravou, volný vstup do 55 muzeí a dalších atraktivních objektů, okružní jízdy za poloviční cenu, slevy na vstupenky kulturních a folkloristických pořadů, slevy v obchodech, restauracích a termálních lázních, slevy na letištní minibus, půjčování aut, sport, zábavu atd. Karta platí pro 1 osobu a není přenosná. Kartu lze zakoupit na https://www.budapestinfo.hu/webshop.

Cena karty na 24 hodin - 21,99 EUR.

Cena karty na 48 hodin - 32,99 EUR.

Cena karty na 72 hodin - 42,99 EUR.

Cena karty na 96 hodin - 52,99 EUR.


Maďarsko - Budapešť - Tulip Inn Budapest Millennium