apartmán Szilvia pro 4 osoby

Balaton - Siófok / Maďarsko


Ubytování

Přízemí: 4 lůžk. apartmán - 1x 2 lůžková ložnice, 2 lůžka v obývacím pokoji (rozkládací gauč), TV, vybavená kuchyňka s jídelnou, koupelna s WC, terasa. V zahradě altán a gril. Parkování ve dvoře. Pes: ne. Jezero 150 m.

Balaton - Siófok - apartmán Szilvia pro 4 osoby

Balaton - Siófok - apartmán Szilvia pro 4 osoby - Termíny a ceny

Termín Počet nocí Stravování Doprava Akce Ubytování Cena

Balaton - Siófok

Praha – Siófok 538 km, Brno – Siófok 338 km, Ostrava – Siófok 484 km, Písek – Siófok 498 km

Jedno z nejcennějších pokladů země „maďarské moře“ leží uprostřed Zadunají a je nejnavštěvovanějším rekreačním územím. S celkovou délkou 77 km, délkou pobřeží 195 km a hladinou o ploše 600 km?, je největším jezerem střední Evropy. Jeho největší šířka je 14 km a největší hloubka 12,4 m. Nejvhodnější dobou ke koupání v Balatonu jsou tři letní měsíce, během nichž je teplota vody zřídkakdy nižší než 22 °C, přičemž uprostřed vrcholícího léta dosahuje často i 27–28 °C. Jezero je sladkovodní, takže se v něm mohou bez obav koupat i lidé s přecitlivělou pletí, a kvalita vody (soustavně podrobována kontrole nezávislých zahraničních odborníků) je mimořádně dobrá. Jediné vážné nebezpečí tu může číhat na příliš sebevědomé a neukázněné plavce v hluboké vodě. Občasná bouřka přichází znenadání a přináší netušenou podívanou: na jezeře se tvoří strmé a hřebenovité vlny, se kterými si těžko poradí i ti nejzdatnější plavci.

Na jižním pobřeží, v délce 70 km, leží souvislá řada větších i menších letovisek, která se vyznačují velmi čilou a pestrou společensko-kulturní atmosférou. Mělká voda, místy i do vzdálenosti 500 m, je v oblibě především u rodin s malými dětmi.
Jednu z nejdelších pláží Balatonu můžete navštívit ve Fonyódu, kde je také velký přístav u nejdelšího 464 m dlouhého mola.
Od kulaté rozhledny na hradním vrchu, která je symbolem Balatonbogláru, se naskýtá nezapomenutelný pohled na panorama Balatonu.
Svět cirkusu a zábavy očekává návštěvníky v Balatonlelle, kde také naleznete jedno z nejhezčích koupališť.


Maďarsko - Balaton - Siófok - apartmán Szilvia pro 4 osoby