Hunguest Hotel Flóra

Hotel v rekonstrukci, po dokončení bude hotel opět v nabídce. Předběžný termín dokončení je rok 2024.

Eger / Maďarsko

  • Wellness s termálními bazény
  • Vstup do lázní

Ubytování

Vážení klienti,

oznamujeme Vám, že v hotelu Flóra*** (EGER) probíhá kompletní rekonstrukce. Hotel nelze na rok 2023 rezervovat. Předběžný termín dokončení je rok 2024.

Jakmile bude hotel plně v provozu, rádi Vám pobyt zprostředkujeme. Děkujeme za pochopení.

 

Z hotelu lze přejít rovnou do termálních lázní. Hotel ležící uprostřed léčebných pramenů, obklopen staletými stromy, nabízí svým hostům pohodlí a pestrou paletu svých služeb.

K dispozici 1 lůžk. podkrovní pokoje bez balkonu se sprchovým koutem, WC, 2 lůžk. pokoje s balkonem a možností přistýlky, s koupelnou, WC. Pokoje mají TV a mini-bar, WIFI připojení k internetu zdarma.


Hotelové služby

Restaurace k podávání jídel formou bufetu, turecká kavárna, recepce, trezor, úschovna a půjčovna kol, uzavřené parkoviště.


Wellness

Přímo v hotelu hosté využívají wellness oddělení (zážitkový a dětský bazén, jacuzzi, infra sauna, finská sauna, parní komora a aroma sauna, ochlazující bazén, Kneipův chodník, relaxační místnost), fitness (pro hosty zdarma), solárium, slunící terasa, billiárdová místnost, šipky, tenisový kurt. Hoteloví hosté mohou po celý rok bezplatně využívat služeb sousedních termálních lázní včetně zážitkové části (není propojen spojovací chodbou).

Eger - Hunguest Hotel Flóra

TRASA B2: Praha – Benešov – Humpolec – Jihlava – Velké Meziříčí – Brno

TRASA C: Praha – Benešov – Tábor – České Budějovice – Třeboň

TRASA D: Frýdek-Místek – Ostrava – Opava – Nový Jičín – Hranice – Olomouc – Prostějov – Vyškov – Brno

Nástupní místo je garantováno při min. počtu 8 osob. Při nižším počtu je nabídnuto nejbližší možné nástupní místo na trase. Jednotlivé trasy mohou být změněny nebo doplněny o další nástupní místa. Doprava na některých trasách může být zajištěna náhradní dopravou (mikrobus, osobní auto, autobusová linka, vlak atd.) V případě náhradní dopravy je nutné přestoupit do hlavního autobusu, který zajišťuje dopravu do cílové stanice. Zasedací pořádky jsou vytvářeny pouze do hlavních autobusů.

Eger - Hunguest Hotel Flóra - Termíny a ceny

Termín Počet nocí Stravování Doprava Akce Ubytování Cena
01. 01. – 31. 12. 2024 1 noc polopenze

Eger

Praha – Eger 668 km, Brno – Eger 465 km, Ostrava – Eger 367 km, Písek – Eger 648 km

Od Budapešti 124 km vzdálené správní středisko Hevešské župy, leží na stejnojmenné říčce, mezi jihozápadními svahy podhůří Bukových hor.
Po dlouhá staletí je sídlem církve a zdejší bazilika je třetí největší v Maďarsku. Na základě početných dochovaných budov ze 17. a 18. století dostalo město přívlastek „ muzeum maďarského baroka“. Turecké lázně z r. 1600 a 40 m vysoký minaret jsou památkou na víc než 100 let panování Turků. Eger byl také centrem vzdělávání a v budově lycea můžete vzhlédnout expozici hvězdářského muzea, diecézní knihovnu se sbírkou kodexů a první maďarskou tištěnou knihu z r. 1473. Symbolem Egeru je hrad, který sehrál v dějinách města významnou roli. Je třetím nejpopulárnějším a nejnavštěvovanějším místem Maďarska a vždy se tady něco děje: závody veteránů, hudební soutěže, divadelní představení, letní hradní hry, středověké trhy a vinný festival, na kterém jsou představovány nejlepší vína ze světoznámé Egerské vinařské oblasti.

Lázně:
Nacházejí se v samém centru města a rozprostírají se na ploše 5 ha. Léčebné procedury zde mají staletou tradici – už za doby turecké nadvlády se využívaly léčivé účinky termálních pramenů.
6 bazénů je napájených termální vodou, která má odlišné kvality. Jeden pramen má teplotu vody 28–29 ºC a obsahuje radon. Druhý pramen vyvěrá z hloubky 1200–1600 m, je 47 ºC teplý, obsahuje hydrogenkarbonát a má vyšší obsah vápníku. Doporučuje se při léčbě revmatizmu, nemocí pohybového ústrojí, deformitě, při nemoci lumbágo, jako rehabilitace poúrazových a pooperačních (ortopedických) stavů, fyzického a psychického vyčerpání.
Po renovaci v letech 1998 – 2002 jsou návštěvníkům k dispozici 50 m dlouhý plavecký bazén, venkovní a kryté zážitkové bazény pro dospělé a děti, restaurace a bufety. V areálu je možné vidět botanické zvláštnosti a umělecká díla.

Indikace
Pohybové ústrojí, revmatizmus, klouby a páteř, rehabilitace po úrazu, deformita, lumbago, gynekologické poruchy, lupénka, ekzém a pocení, zažívací ústrojí.

Počet bazénů:
1x termální bazén venkovní - částečně krytý 37 ºC se sírou
1x léčebný bazén venkovní 29 ºC s radonovou vodou
1x zážitkový bazén venkovní - částečně krytý pro dospělé
1x velký letní bazén s radonovou vodou 28 ºC
1x plavecký bazén venkovní 26 ºC, 8 drah
1x plavecký bazén krytý, 8 drah
1x dětský bazén 30 ºC - vodní hrad
1x dětský letní bazén s léčivou vodou 29 ºC, 1x tobogán


Maďarsko - Eger - Hunguest Hotel Flóra